10 Haziran 2011 Cuma

'Kaş yapayım derken göz çıkarmak' Artık Yeter!

Bu yazım en çok eleştiri beklediğim yazı. Çünkü çok acı bir gerçeği görmezden gelmeyip sizlere sunacağım. Katılan olur katılmayan olur. Ama ben bu gerçeği sunacağım. Aslında herkesin kabul ettiği ama yine de çoğunluğun inkar ederek yokmuş gibi davrandığı bir konu.

Herkes 'ah o eski adopen', 'nerede o eski taraftarlar' gibi sözleri söylüyor. Bu konuda izlenimler bunu gösteriyor.
Şimdi ben soruyorum : Nerede o eski taraftar? Neden şimdi o coşkulu, o kalabalık taraftar yok? Bu sorun sadece desteklemeyenlerde mi acaba? Yoksa desteklemeyenleri kazanmak yerine onlara 'kalleş' diye hitap edenlerde mi? Bu konu üzerinde araştırmalarım oldu. Antalya'mızın halkı arasında araştırdım bu soruların cevabını. Şimdi size bu izlenimlerden oluşan yorumlarımın da katılmış olduğu gerçekleri yazacağım.

Eskilerde neler vardı da böyle sevgi oluşmuştu. Haydi başlayalım o zaman. Önceden taraftar grupları herkese sevgiyle yaklaşırdı. Herkesin saygısını kazanmış bir grup giderek saygı toplamış ve büyümüştü. Herkese saygı gösteriyordu. Ezmeye çalışan bir yanı yoktu. Ve bu büyüklük saygı göstererek oluştu. Eskiden belli başlı olarak bu vardı. Prensipleri belliydi : Saygı görmek için saygı göstermek lazım. Eskileri fazla konuşmaya gerek yok.

Şimdiye gelelim. Şimdi, halk gözünden Antalyaspor taraftarının bir kısmı : Antalyasporu tutmayanlara 'kalleş' diye hitap eden, Antalyaspor ile bir istanbul takımını tutanlara hakaretler eden, kulübümüze ceza gelmesini sağlayan, Kendilerini hoşgörü ile karşılayan Bursa'lılara maçlarda küfür edip yetmiyor gibi videosunu çekip sonra yayınlayan vb. Bu kişiler kendilerini Antalyasporu savunan tek varlık olarak görüyorlar. Yaptıklarından ötürü...  . Ha hep kötü yanları mı var hayır. Her deplasmanda cefa çekiyorlar sağolsunlar. Takımı yalnız bırakmıyorlar. Ama başta belirttiklerimi yaptıkları için sayıları artmıyor. Ve yalnız kalıyorlar. Bu kişiler kaş yapmak istiyor. Niyetleri iyi. Ama gelgelelim Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar, bunu da gözardı etmeyelim. Ama bu gerçekleri görmek lazım. Taraftar sayımız artmıyor.

Peki ne yapılmalı? Bu geçmişteki tabloları tekrar görmek için herkese saygı göstermeli... Antalyasporlu olmayan Antalyalılara hoşgörü ile yaklaşıp onları kazanmalı... Bedava bilet istemek yerine bilet alabilenler girmeli... Bunları yapamayan bir kitle var karşımızda. 'kalleş' demekle Antalyalıyı kazanamazsın, kaybedersin! Sonra Antalyaspor'u tutmuyorsun diye iyice nefret ettirirsin! Sonra Antalyaspor yalnız dersin! Az kişi olmana rağmen Antalyaspor sevdanı 2.plana atar grup sevdası peşine koşarsın ve az sayıyı 2ye 3e 5e bölersin! Sonra maçların deplasman havasında geçer! Sonra gelmeyenlere 'kalleş' dersin ve bu döngü gerçekleşir!

Yönetim ve Mehmet Özdilek bu dediklerimizi yapıyor. Okullara gidiyorlar güzelce anlatıyorlar. 'kalleş' demiyorlar. Sıra biz taraftarlarda. Gelin bu dediklerimi yapalım. Şimdi ciddi bir teklif sunuyorum taraftar gruplarına  : Antalyaspor sevgisini hoşgörü ile yayalım. Eğer ki yapamayacaksak kaş yapayım derken göz çıkarmayalım ve ÇEKİLELİM! Grubu tarihi anıları ile bırakalım, Grubu güzel hatırlayalım.

Saygı... En önemlisi bu. Saygı görmek istiyorsan, saygı göstermek zorundasın! Saygılarımı sunuyorum. Esen kalın.

imza : Zek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder