10 Haziran 2011 Cuma

'Yaşlı' futbolcu transferi polemiğine son nokta!

Bu yazımda son zamanlarda gittikçe artan yaş polemiğine son noktayı koyacağım. Yapılan transferlerin yaşları ile takıntısı olan çatlak sesler yükseldi. Neden böyle oluyor belli. Kağıt üzerinde futbol takip edersen böyle olur. Ha geleceği düşünmüyor musun diyecekler. Şu ana kadar 3yıllık anlaşmadan fazla anlaşma yaptığımız oyuncu yok! Yaşı büyük-küçük farketmez. Alt yapıdan gelenleri dahil etmiyorum. Şuanda ekonomi ön planda. Ayrıca yapılan transferlerin de yaşından başka kusur yok hani.(Yaşı kusur olarak kabul edecek olursak) Bilmiyorum bu çatlak sesler bu yüzden de yükselmiş olabilir!

Şimdi bir analiz sunacağım size. Bu yaş polemiğini bu yazıyı bitirdikten sonra siz de konuşmayacaksınız. Serie A'da bulunan son şampiyon A.C. Milan'ı bilmeyeniniz yoktur sanırım. Şampiyon bitirdiler geçtiğimiz sezonu. İtalya'nın hatta Avrupa'nın en önemli, köklü kulüplerinden biri. Bu takımda geçtiğimiz sezon en çok maçta forma giyen 11 futbolcuyu, bu futbolcuların yaşlarını ve attıkları gol sayısını yazayım.
ABBİATİ : 34 MAÇ (34 Yaşında)

ABATE : 27 MAÇ (25 Yaşında)

THİAGO SİLVA : 31 MAÇ  1 GOL
(27 Yaşında)

NESTA : 36 MAÇ
(35 Yaşında)

ANTONİNİ : 22 MAÇ
(29 Yaşında)

GATTUSO : 30 MAÇ  1 GOL
(33 Yaşında)

SEEDORF : 27 MAÇ  3 GOL
(35 Yaşında)

BOATENG : 25 MAÇ  3 GOL
(24 Yaşında)

ROBİNHO : 32 MAÇ  12 GOL
(27 Yaşında)

ZLATAN İBRAHİMOVİÇ : 29 MAÇ  14 GOL
(30 Yaşında)

PATO : 23 MAÇ  14 GOL (22 Yaşında)



Peki bu Milan takımı geçtiğimiz sezon ne yaptı? Buyrun beraber görelim:

36 MAÇTA; 23 GALİBİYET 9 BERABERLİK 4 MAĞLUBİYET  ALDI.

61 GOL ATIP 23 GOL YEDİ. 78 PUAN 38 AVERAJ TOPLADI. 


VE ŞAMPİYON OLDU.

Daha da arttıralım analizleri. Merakla beklenen yaş ortalamasını yazalım. 


TAKIMIN 33 KİŞİLİK KADROSUNUN YAŞ ORTALAMASI : 28

YUKARIDAKİ 11'İN YAŞ ORTALAMASI : 28


Polemik yaratanların sesi soluğu kesildi sanırım. Şöyle diyebilirler : "O futbolcularla bu futbolcular bir değil." Ben de şunları söyleyeyim müsadenizle "Serie A ile Süper lig bir değil", "Onların hedefleri ile bizim hedeflerimiz bir değil" Bu kadar yeter sanırım.


Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Saygılarımı sunuyorum. Esen kalın.


imza:Zek

2 yorum:

  1. hayırlı olsun dostum..inşallah kalıcı olursun we antalyaspor ile ilgili haberleri yorumları bize içerden bakarak objektif bi şekilde sunarsın bizde keyifle okuruz ..başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Objektif bir şekilde gerçeklerimizi göz önüne sermeye çalışacağım.Umarım faydam dokunur Antalyaspor'a. Her şey ANTALYASPOR için!

    YanıtlaSil