20 Temmuz 2011 Çarşamba

'Boşa kürek çekmek' Hatadan Dönelim!..

Merhaba sayın okuyucumuz. Biliyorsunuz gerçekleri yazıyoruz. Yazıyoruz ki hatalar daha rahat görünsün ve bu hatalar düzeltilip daha güzel işler yapalm. Gerçekleri görmemiz lazım. Her şey güllük gülistanlık değil. Gerçekleri kabullenip ona göre hamle yapmalıyız.

Şimdi Antalyaspor'un Antalya'ya tanıtımı ile yaptıklarımızı ve neyin hatalı olduğunu anlatalım. Antalya'da Antalyaspor'u tanıtmak adına yapılan tek olumlu ve kusursuz iş Mehmet Özdilek ve futbolcuların okulları gezip güzel bir şekilde Antalyaspor'u temsil etmeleridir. Bunun aksini iddia eden olamaz.

Yapılan başka şeyler de var. Mesela bir taraftar grubunun Antalya meydanlarında ya da Işıklar Caddesinde yürüyüş yapması... Evet şimdi bunu çok olumlu bir olay olarak görenler var. Ama bu boşa kürek çekmekten başka bir şey değil. Bunu hâlâ  göremedik. Göremedik diyorum çünkü çok kez yapıldı ve hadi yapalım desek bir daha yapacaklar. Başka   yapacak bir şey yok gibi geliyor onlara sanırım. Artık at gözlüklerini atıp ufkunuzu genişletin. Kulak verin buraya. Nerede hata yapıyoruz nasıl düzeltiriz anlatıyorum ben. Bu yürüyüş ile
Antalyaspor'a hiçbir fayda sağlayamıyoruz. Bunu görelim. Çünkü bu tanıtım işine tersten başlamış oluyoruz. Tersten başlanan bir işin doğru bitmesi imkansız.

Tersten başlamak derken ne demek istiyorum? Bugüne kadar bir marka tanıtımı direkt olarak yürüyüş ile  tezahüratlarla tanıtılmadı. Çünkü dikkat çekmeniz imkansız. Sadece Antalyasporlu kişilerin dikkatini çekersiniz Antalya'daki bu yürüyüşlerle. Ama amacımız diğer Antalyalıları Antalyaspor'a kazandırmak diye biliyorum. Onların Antalyaspor'la alakası olmayanları var. Ve onlar bunlara kulağını tıkar. Dikkatini çekmez Antalyaspor'umuz.

Peki ne yapmalı? Madem ki tanıtmak istiyoruz halka bu sevgiyi, o zaman onların dikkatini çekeceğiz önce. Mesela bir 'Antalyalılar bu yemekte buluşuyoruz ve eğleniyoruz', 'Antalya yaz şenlikleri' gibi değişik organizasyonlar yapmalıyız. İsimlere bakmayın öylesine yazdım. Farklı bir organizasyonla Antalyalıyı
toplamalıyız. Sonrasında programın sonunda sunucu Antalyaspor hakkında konuşmalı. Burada devreye  girebilirsiniz işte tezahüratçılar. Düzeyli bir şekilde abartmadan Antalyaspor tezahüratı yapabilirsiniz. Herkesi eğlendirdiniz onlar da sizi dinleyeceklerdir programın sonunda. Bu gönül borcunu tezahüratlara katılarak ödemek isteyen de olacaktır.

İşte olması gereken bu. Antalyaspor bu şekilde tanıtılır. Sokaklarda tezahürat etseniz sadece  Antalyasporluların dikkatini çekersiniz bu şekilde ise tüm Antalyalının. Bu hataları düzelterek daha yükseklere çıkaracağız Antalyaspor'umuzu. Siz Zek'e kulak verin. Gerçekler burada.

*Bu organizasyonlar için maddi durum sponsorlarla sağlanmalı. Sponsorlar güçlü bir organizasyon olacak olduktan sonra desteklerini esirgemezler.


Zararın neresinden dönülse kârdır.

Esen Kalın.

imza : Zek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder