7 Temmuz 2011 Perşembe

CESUR YÜREK : SERGEI DJIEHOUA

Merhaba sevgili okuyucular. Biraz aradan sonra yeniden beraberiz. Bu yazı ile yine gerçekleri ortaya sereceğime emin olabilirsiniz. Göremediğimiz gerçekleri...

Bir Cesur Yürek düşünün. Kimilerinin KingKong adlı 'hayvan'a benzettiği(kendi takım taraftarları dahil), kimilerinin 'yeteneksiz' dediği birisi olsun bu. "Gol kaçırdığıma ne kadar üzüldüğümü Hocam biliyor." diyerek golleri kaçırdığına bizden çok üzüldüğünü söyleyen birisi olsun bu Cesur Yürek. Kimilerinin hâlâ göremediği Cesur Yürek...

Cesur Yürek'le alakalı unutulan ya da görmezden gelinen gerçekleri hatırlatacağım.

2008-2009 Sezonu... Antalyaspor Süper lig te mücadele ediyor. Son haftalar düşmemek için büyük efor sarfediyor. Alınacak her puanın çok değerli olduğu son haftalar... 'Kim düşecek?' sorusunun son haftaya kadar yanıt bulamadığı bir sezon...

Evet 2008-2009 sezonu son haftalarına gidelim. Forvetlerimiz suskun. Çok gol atamıyorlar. Takım olarak iyi oyun sergilesek de skora yansımıyor. Ve Antalyaspor ligten düşme potasına çok yakın. Son haftaya kadar mücadele had safhada. Ama bir türlü garantileyemiyor kalmayı. Forvetlerimizin gol atmak için uğraştılar ama çoğu kez olmadı. Niyetleri iyiydi ama malesef olmuyordu. Çatlak sesler yükselmişti. Süper ligde kalmak garantilenemedikçe çatlak sesler artıyordu. Çoğu kişi forvetlere yüklenmeye başlamıştı. Onlardan en fazla nasibini alan futbolcumuzdu 'Sergei Djiehoua'.

'Koşamıyor!','Gol atamıyor!','Beceriksiz!' gibi yorumlara maruz kaldı çoğu kez. Ama o hep sustu. Hep sustu, sustu ve yine sustu. Son haftalar artık düşme potası kızışıyordu ve çatlak sesler yükseliyordu. Hiç kimse bir şey bilmiyordu ve konuşuyordu. Bilmeden yorum yapılıyordu.

Ve son hafta... Son hafta geldi çattı. Ve Kimin düşeceği hâlâ belirsiz. Antalyaspor avantajlı. Kazanırsa kimseden skor beklemek zorunda kalmayacak. Rakip Ankaragücü... Hiçbir iddiası yok. Ama yine de hiçbir iddiası olmayan Gençlerbirliği tarafından ligten düşürülen bir takımız. Tecrübeliyiz. Forvette sakatlık yaşamış olan Sergei Djiehoua yok. Yedeklere almış Mehmet Özdilek. Maç başladı nitekim gol yok. Dakika 60'lara kadar golsesi çıkmadı. Sergei Djiehoua sonradan oyuna girdi. Bazı kişiler kızgındı bazıları umutsuz... Ama Sergei Djiehoua golünü atıyordu. Antalyalılar olarak ayaktayız. Sevinç çığlıkları atıyoruz. Şampiyon olmuşçasına seviniyorduk. İnanılmaz bir sevinçti bu. Çünkü son yıllarda asansör takım olarak anılmaktan bıkmıştık. O sezon kalmamız gerekiyordu. Herkes o gole sevindi. Maç 1-0 sona erdi. Maç sonu herkes skora baktı ve sevinçle gittiler evlerine. Sevinçten uyuyamadılar belki o gece.

Bu gururlu tabloyu hatırladık. Ama gözden kaçan gerçekler var. Bu gerçekler sonradan ortaya çıktı.

Bize beraberlik de yetecekmiş ama Gençlerbirliği sürpriz sonuçla yenilmese galibiyetten başkası kurtarmıyordu. Yani yine de bizim ligde kalmamızı sağlayan gol Sergei Djiehoua'dan geldi diyebiliriz.
Bu gerçeği es geçmedikten sonra diğer gerçeğe geçiyoruz. Son haftalar sakatlanan ve bazı maçlar yedek olarak giren Sergei Djiehoua, performansından dolayı oynatılmıyor sanıyordu çoğu taraftar. Çünkü gol atmada sıkıntı yaşıyordu malum. Sonradan gelen haber bizleri şok etti. Son haftalarda sakatlık geçiren Sergei Djiehoua'nın ameliyat olması gerektiği haberi geldi. Yoksa sakatlığının kötü sonuçlar doğurabileceği söylenmiş. Yani son hafta maçlarına çıkmaması gerekiyormuş. Ama O 'Cesur Yürek' bu ölüm-kalım savaşı verdiğimiz maçlarda bizleri yalnız bırakmamak için her maçın kadrosunda vardı. Ameliyatı reddetti, bütün kötü sonuçları göze aldı. Belki kariyeri sonlanacaktı ama korkmadı. O borcunun olduğunu düşünüyordu. Sezon boyunca eleştirildi çok gol kaçırdığı için. 'Gol kaçırınca ben taraftarlardan daha çok üzülüyorum.' diyordu. Bunun için borçlu olduğunu düşünüyordu. O ligde kalma golünü atmak ona nasip olmuştu. O an yaşadığı mutluluğu anlatamıyordu. Anlatılmaz yaşanır bir durumdu. Son haftalar ameliyat olup hiç maç oynamamak yerine takımını yalnız bırakmadı. Kötü sonuçları olabilecek bu yolda Antalyaspor uğruna ilerliyordu. Ve son golü attı. O çektiği acıların ödülüydü belki. Belki borcunu ödemişti bu golle. Ama O ne bir hayvana benzetilebilirdi ne de beceriksiz birine. O 'CESUR YÜREK' lakabını bizlerden almayı haketti.

TEŞEKKÜRLER CESUR YÜREK! TEŞEKKÜRLER SERGEI DJIEHOUA!

Esen kalın.

imza:Zek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder